A villanyszámlát csökkenthetjük  kerékpározással is?
2015. április 07. írta: dreamtravel

A villanyszámlát csökkenthetjük kerékpározással is?

A wellness és a rezsicsökkentés sajátos kombinációját dolgozták ki egy balatoni kistelepülésen. A helyi "szakik" összeeszkábáltak egy olyan szobakerékpárt, amelynek segítségével áramot lehet termelni. Pont annyit, amennyi elegendő ahhoz, hogy bekapcsoljunk egy rádiót, esetleg a sötétben világítsunk egy lámpával. A "villanybringa" kitalálói olyan rászorulóknak szeretnének segíteni ezzel az ötlettel, akiknél gyakori eset, hogy a szolgáltatók kikapcsolják az áramot. Az ő számukra készül majd el az a video, amely bárki számára megmutatja, hogyan készíthet otthon ilyen rezsicsökkentésre is alkalmas járgányt.

bringa.PNG

 Így tesztelték a villanybringát...

A bringa egyenlőre tesztvezetői stádiumban van. Több egészségmegőrző eseményen is kikérik a lakosság véleményét. Így például a villanybringa ott lesz Balatonalmádiban, április 11-én. A nyugdíjasok ingyenes vérnyomásmérés, koleszterinszűrés, stb. mellett, kipróbálhatják a rezsicsökkentő-járgányt. Ez tulajdonképpen egy speciális állapotfelmérésnek is tekinthető. Az idősek mellett, a gyermekinkre is jó hatással lehet a szobakerékpár, főként akkor, ha család XBOX-játékát ezzel a speciális áramfejlesztővel üzemeltetjük. Amíg az egyik gyerek teker, a másik játszhat. A villanybringa a testmozgás mellett, megtanítja a kicsiket az együttműködés fontosságára - mondta Éskovács Péter, a Tekerj bele Te is akció egyik kitalálója.

 

Így tesztelték a villanybringát....

Semsei Sándor, a helyi turisztikai szervezet vezetője elmondta: Az ötlet nem új. a választások idején, egy falu polgármesetere egy hasonló ötlettel kampányolt. De állítólag a gépet csak a választási szezon idején kaphatták meg a rászorulók. Mi most a gép "használati utasítását" közkinccsé szeretnénk tenni, hogy otthon bárki építhessen magának rezsi és súlycsökkentésre is alkalmas bringát. Mint monda:Aki unja a már a téli szobakerékpározást, azoknak érdemes klasszikus bringára váltaniuk. A Balaton már tavasszal is számos olyan turisztikai látványossággal rendelkezik, amelyek az igazi kerékpározás híveinek nyújtanak kikapcsolódást. Gyakorlatilag erőnléti állapottól függetlenül, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb útvonalat. A Nyitott Balaton elnevezésű akció közel 120 olyan rendezvényt kínál, amelyek többsége kerékpárral is megközelíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitottbalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr147347050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása