Jaguarral  utazhatnak a füredi gyerekek
2016. április 03. írta: dreamtravel

Jaguarral utazhatnak a füredi gyerekek

Jamie Oliver budapesti éttermébe is foglalnak nekik asztalt

Új kampányt indítanak annak érdekében, hogy a szülök megtalálják azokat a balatoni éttermeket, szállodákat, múzeumi programokat, amelyek gyerekbarát módon próbálják szolgálni az itt pihenni vágyó családokat.  Most, azoknak a balatonfüredi gyerekeknek a jelentkezését várják, akik tudnak és szeretnek is írni. Ráadásul meg is merik fogalmazni véleményüket a felnőttek felé. Az ifjú kritikusok legjobbjai komoly fizetést is kapnak. A tervek szerint: egy Jaguar luxusautó viszi majd őket és szüleiket Budapestre, ahol a Jamie Oliver nevével fémjelezett étterem nyílik hamarosan.

2017-jaguar-f-pace.jpg

Így néz majd ki a füredi "ebédjárat"

A gyerekek maguk írják az éttermekről és a kiállításokról szóló kritikákat. Ebben segít majd nekik egy gyerekeknek kreált fantom, Füred kapitány is. A füredi "szuperhősnek" nem ez az első munkája, tavaly karácsonykor háromszáz gyerek és szüleik segítségével 1.5 millió Ft értékben gyűjtött rászorulóknak ajándékot. A tavaszi akciót a Jótékonysági Sütigyár és több  turisztikai szervezet is támogatja. A kampányt a Magyar Turizmus Zrt. "Gasztroélmények éve" elnevezésű programsorozatához igazították.

A szervezők szerint: a felnőttek gyakorta ellenségeskedésnek tartják, ha kritikát fogalmaznak meg egymásról. Mindez nem viszi előre a turizmus fejlődését. Ugyanakkor az akció kitalálói magukénak vallják azt is, amit  Kiss Ottó, József Attila-díjas költő, így fogalmazott meg: “A gyerekek sokszor keményebb kritikusok, mint a felnőttek, pedig csak őszinték. Ez jó.”

A magyar akciónak számos nemzetközi előzménye van. Külföldön már évek óta divat, hogy a gyerekek kritikákat írnak a felnőttekről. Több tévés műsor és könyv is született már ezekből az ötletekből. A Daily Mail korábban már bemutatta a 10 legmenőbb "kölyök kritikust", az ő véleményüket a nyitott szemléletű vendéglátósok, szakácsok, gyakorta örömmel fogadják.   Sőt, egyes kritikákat már az iskolai étkeztetésbe is beépítettek a felnőttek. A nyitottabb múzeumi igazgatók, helyi programok szervezői is hasznosítani próbálják a gyerekek véleményét.

furedkk.PNG

A közösségi oldalon várják a jelentkezőket

Most a Füred kapitány közösségi oldalán  várják azoknak a gyerekeknek a jelentkezését, akik szeretnének részt venni az akcióban. A kritikákért komoly fizetést is kiérdemelhetnek majd a kölyök kritikusok. Sofőrt és egy Jaguar F-PACE luxusautót kapnak. Ezzel Jamie Oliver nevével fémjelzett budapesti étterembe is ellátogatnak majd, amelyről a gyerekek szintén megfogalmazhatják véleményüket. A szervezők azt ígérik, hogy a gyerekek által írt véleményeket eljuttatják majd az éttermek üzemlétőinek is. Így a balatoni vendéglátósok mellett, Jamie Oliver budapesti képviselői is kapnak majd egy példányt az éttermi kritikákból.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitottbalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr208381168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.04.03. 22:36:24

Érdekes kezdeményezés. Szerencsére az utóbbi időben átalakulóban van a balatoni gasztronómia és partmenti turistarablók mellett megjelentek az igényesebb éttermek is.
süti beállítások módosítása