Kacsavadászatra megy a Land Rover
2015. augusztus 07. írta: dreamtravel

Kacsavadászatra megy a Land Rover

Az angol filmekben többnyire Land Rover Defenderrel járnak vadászni az uralkodóház tagjai. Az amerikai filmekben már változatosabb a kép. Más típusok is feltűnnek. A néhány hete piacra dobott Jurassic Park legújabb epizódjában  Mercedes terepjárókkal vadásznak az őshüllőkre. De mivel utazik egy hazai turista, mondjuk kacsavadászatra,  Hévízre? Egy Range Rover – Evoque elég stílusos kirándulóautó lehet. Főként akkor, ha azt összefirkálják, mondjuk Picasso képeivel.

mauro.PNG

Néhány hete Budapesten, az Operaház előtt „firkálták” össze azt a tízmillió forint értékű autót, amellyel a Balatonfüredi Picasso kiállítást reklámozzák turisták körében. Az  autóra olyan minták kerültek fel, amelyek láthatóak a katalán festő kiállításán is. Az Evoque már megpróbálta felkelteni a turisták figyelmét a füredi kiállításra Sárváron, Zalakaroson, Bükfürdőn, Szombathelyen, és a Balaton déli partjának nagyobb településein is. Az autót most Hévízre is elviszik, ahol augusztus 8-án rendezik meg a gumikacsák versenyét. Itt 220 kacsát engednek a vízre, a fürdő 220- születésnapja alkalmából. A kacsavadászok értékes nyereményeket kaphatnak. Az eseményre több ezer vendéget várnak. Picasso autójának tulajdonosai is vadászni mennek Hévízre, igaz, Ők nem a kacsákra, hanem azokra az utazókra, akiket érdekelhetnek a klasszikusabb turisztikai események is. A szerencsések kipróbálhatják Picasso autóját és azzal viszik el őket az egyik leghíresebb festő kiállítására.

Ki utazik kacsavadászatra?

mail.PNG

A világ számos országában rendeztek már kacsavadászatot. amelynek komoly turisztikai haszna is van egy-egy településen. A világ legnagyobb gumikacsáját idén májusban Philadelphia partjainál engedték vízre, ez nagyobb volt, mint egy kisebb hadihajó! A turisták ezrei akarták látni a gumikacsát. A legnagyobb számú gumikacsa invázió még 1992-ben történ, amikor Kína partjainál, 29.000 kacsa szabadult el egy süllyedő hajóból. Azóta sok turista látta felbukkanni a kísérteties csapatot Hawaii partjainál, de még Japánban és Alaszkában is. A média és az óceáni áramlatokat figyelő tudományos élet   látóterébe akkor kerültek be a Rejtő Jenő könyvbe illő   fantom kacsák, amikor 15 év (!) bolyongás után, elérték Délnyugat-Anglia partjait. Akkor már a kacsák mozgását a Nemzetközi Óceániai és Légköri Hivatal (NOAA) is figyelte. Mozgásából értékes adatokat szereztek, az egyébként „láthatatlan” áramlatok irányáról. A későbbiekben a tudományos életben érdekelt cégek már fizettek is azért, ha valaki bejelentést tett arról, hol és merre látta utazni a kacsa-légiót. Éskovács Péter, PR tanácsadó szerint: erre az időszakra tehető, amikor a turisztikai szakemberek felkapták az ötletet és saját kacsa-stábokat engedtek vízre. Sokak számára azonban egy Picasso kiállítás megtekintése érdekesebb lehet, őket célozza meg a Land Rover kampánya.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitottbalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr687687788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása