Egy múzeumból szólnak be az agresszív soföröknek
2015. december 14. írta: dreamtravel

Egy múzeumból szólnak be az agresszív soföröknek

Darth Vader ma ismertebb, mint Kinizsi Pál és Rákóczi Ferenc

vaszary.jpg

 

Ma nagyobb hős Darth Vader, mint Kinizsi Pál, Rákóczi Ferenc, Hunyadi János! Még az általános iskolások alsó tagozatosai is többet tudnak a most mozikba kerülő filmes hősök harcáráról, mint azokról, akik valóban bátor tetteket hajtottak végre. Egy balatonfüredi akció erre szeretné felhívni a figyelmet. A városban közlekedő, adományokat gyűjtő Hondát, klónruhába öltözött sofőrök vezetik. Ezzel szeretnének rávilágítani arra, hogy ma már mennyire csak arra figyelünk, mi történik a filmekben. A szervezők szerint: példaképeink „terminátorok” lettek és nem igazi hús vér hőseink. A Vaszary Villában a gyerekek figyelmét a szolidaritás fontosságára is fel szeretnék hívni. Szuperhősök ruhájába öltözött felnőttek is várják a kicsiket és szüleiket, akiket arra próbálnak rávenni, hogy adják oda megunt játékaikat egy – egy rászoruló kortársuknak.

A kampány ideje alatt, szavazást is szerveznek arról, kinek kellene többet tennie azért, hogy a gyerekek jobban ismerjék példaképeket. A szavazatokat mától a Vaszary Villában lehet leadni, ahol szuperhős ruhákba öltözött felnőttek várják az adományokat rászorulók javára. Az interneten már végeztek egy szavazást erről, ott közel hétszázan fejtették ki erről véleményüket. Az ott leadott szavaztok 11 százaléka szerint: az iskola tehet a kialakult helyzetről. 22 százalék szerint, a média tehet mindenről. A szavazók 60 százaléka véli úgy, hogy a szülők, az iskola és a média közös felelőssége az, hogy Darth Vaderék ne tudják legyőzni a magyar hősök emlékét. Az adományokat és szavazatokat december 23-ig lehet leadni a Vaszary Villában. Aki eljön a karitatív akcióra, az ingyenesen megnézheti azt a kiállítást is, amelynek keretében ötven olyan festő képét is kiállították, akiknek neve legalább annyira jól cseng, mint Luke Skywalkeré A gyerekek megismerkedhetnek Gulácsy, Rippl-Rónai, Czóbel, stb. egy-egy művével.

Aki nem tud eljönni a helyisznre, annak azt ajánlják, az utakon, a parkolókban, a benzinkutaknál figyeljék azt a Hondát, amelyet egy másik szuperhős, a Mikulás arcképe díszit. A klónok ruhájába öltözött sofőröknek is le lehet adni a szavazatokat. Alkalmanként lehet voksolni a Budapesten is, a több helyszínen felállított Jótékonysági Sütigyárban, ahol recepteket és az autóban is könnyen majszolható süteményeket kaphatnak a gyerekek és a szülők „cserébe” a szavazatokért.

A kampány nem titkolt célja az is, hogy felhívják a figyelmet arra, nem attól lesz valaki „szuperhős”, ha nagy autóval, padlógázzal jár az utakon. Nem attól lesz a kocsi tulajdonosa „Valaki”, ha mobiltelefonnal a kezében száguldva hajt át a gyalogosátkelőn. A „sötét oldalon” áll az is, aki terepjárójával lelkiismeret-furdalás nélkül parkol a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeken. Az akció szervezői szerint, nem a lóerők, hanem a tettek tesznek valakit naggyá.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitottbalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr798171838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása