Balatoni segédcsapatok is érkeztek a Margitszigetre
2015. április 29. írta: dreamtravel

Balatoni segédcsapatok is érkeztek a Margitszigetre

1170 fő részvételével megdőlt a tömeges virágültetési Guinness-rekord a Margitszigeten, szombaton. A rekord felállításához a Balatonról is érkeztek csapatok. Turisztikai szakemberek ragadtak ásót, hogy segítsenek a virágrekord felállításában. E mellett, természetesen reklámozni is szerették volna a Balatont. Ezért egy meghökkentő táblát tettek az egyik kert közepébe.

dani.JPG

A résztvevők több mint 11 000 tő virágot ültettek el kevesebb mint négy óra alatt, amely a Föld napjához kapcsolódó, virágültetési Guinness-rekord-kísérlet volt. A rendezvényt Tarlós István főpolgármester fővédnökségével szervezték meg április 25-én, a Margitszigeten, délelőtt 10 órától este 21 óráig. A fővárosiak mellett, balatoni turisztikai szakemberek is érkeztek a szigetre, hogy segítsenek a rekord felállításában. E mellett, a Balatoni Regionális TDM szövetség arra is vállalkozott, hogy a Margitszigetre érkező  turisták körében, egy kicsit reklámozza a Balaton programjait. Ezen a napon, 15.000 budapesti látogatott ki a szigetre. - mondta Dani Barbara, az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője. 

tabla.jpg

A balatoniak egy hatalmas táblát is elhelyeztek az egyik virágoskertben, amely azokat a programokat reklámozza, amelyekre ellátogathatnak a fővárosiak is május 1-10. között. Mint azt Hoffmann Henrik, a szervezet elnöke elmondta: több mint 200 programmal, kedvezményes szállásajánlatokkal vár a Balaton május 1. és 11. között. Lesz itt Picasso kiállítás, oknyomozó kalandtúra, palacsintafesztivál és különleges divatbemutató is. Ezen a héten megtudhatjuk, melyik a Balaton legjobb fagyija, hol főzik a legjobb bablevest. Ha ennél is többet szeretne tudni a programokról, a Nyitott Balaton oldalán mindent megtalál, ami érdekes lehet.

stand.jpg

Ezen a napon egyébként nem csak virágokkal, de finom borokkal is kedveskedtek a fővárosiaknak. E mellett, egy információs standot is üzemeltettek a Margitszigeten. Igy azok a TDM szervezetek, amelyek nyitottan fogadták  az ide érkező turistákat, azok sok-.sok emberhez juttathatták el a Nyitott Balaton hírét is. Minderről egyébként az M1 hiradója is beszámolt. Tudósításában kiemelte, hogy a Nyitott Balaton akció az egyik fontos eseménye a most ébredező balatoni turisztikai életnek -tette hozzá Hávris Klaudia, a siófoki turisztikai szervezet titkárságénak vezetője.

bor.jpg

Akik nem tudtak eljönni a Nyitott Balaton standjához, azokat a buszmegállókban próbálták elérni. Őket finom borokkal próbálták rávenni arra, hogy utazzanak majd ők is el a Nyitott Balaton rendezvényeire. Az akciót az egyik borászati szaklap is dicsérte. Ezzel párhuzamosan az eseményt népszerűsítették a Juventus Rádióban is.

juventus.PNG 

 Ahogy a balatoniak segítették a fővárosi virágrekord felállítását, úgy segítették a Budapestiek a tó körüli kertek szebbé tételét. Egy autónyi virág érkezett a Füredre, amelyet a Turizmus Zrt. irodájának kertjében ültettek el a Guinness rekordot felállító turisztikai szakemberek.

virag.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitottbalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr277406636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása