Luxusmárkák csapnak össze Balatonfüreden
2015. június 25. írta: dreamtravel

Luxusmárkák csapnak össze Balatonfüreden

Milliárdokat érnek azok az autók, amelyeket itt kiállítanak

A HVG korábbi cikke szerint: egy-egy nyári hétvégén, 2 milliárd forintnál is több autócsoda gyűlik össze Balatonfüreden. Megnéztük, milyen márkák vonultatják fel flottáikat a tó partján. Az Audi és a BMW már régen a Balatonon harcol a vásárlók kegyeiért. Idén azonban a Jaguár és a Land Rover is beveti zászlóshajóit Füreden. A következő csatározásra a Kékszalag vitorlásverseny környékén számíthatunk. 

kikoto.jpg

A Kékszalag a Balaton és a vitorlázás legkiemelkedőbb ünnepe, a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb eseménye. Az Audi a Magyar Vitorlás Szövetség egyik főtámogatójaként és a legnagyobb, hagyományápoló és értékteremtő vitorlás esemény, a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj prémium autós partnereként jelenik meg július elején, Balatonfüreden - olvasható az újságírókhoz eljuttatott egyik sajtóközleményben. Ezzel párhuzamosan több autós márka is ott van Balatonfüreden. Ők azok, akik az új Audi Q7 ellenfeleként tartják számon járgányaikat. Ilyen például a BMW, amely szinte hetente küld flottákat Füredre, hogy elnyerje a potenciális vásárlók kegyeit. Ők főként a vitorláskikötőkben keresik a vevőiket. Újabban feltűnt a  Jaguár és a Land Rover is a Balatonon. Néhány hete a szívsebészeknek tartott konferencia résztvevőinek vérnyomását nyomták fel a két márka legújabb modelljeivel. Ezzel párhuzamosan egy Range Rover Evoque is trollkodik a BMW és az Audi fenségvizein.

bmw.PNG

 

A két német márka szépen megkoreografált eseményeiről egy igazán tetszetős autó vonja el a bámészkodók figyelmét. A Range Roverre Picasso képeit rajzolták, amellyel a katalán festő füredi kiállítását reklámozzák. Az autó átfestéséről még videót is készítettek a szervezők. A speciális "fényezéshez" úgy választották meg a helyszínt is, hogy annak a német márkák felé legyen egy speciális üzenete.

A Blikk szerint: a Land Rover Evoque kidekorálását talán nem véletlenül az Operaház elé szervezték. Jelzésértékű üzenete lehet ennek az autópiac számára is, hiszen a kulturális intézmény kizárólagos autós partnere a BMW. A Land Rover pedig egyre inkább (ismét) komoly piaci vetélytársa a német márkáknak.

audi.PNG

A Kékszalag a Balaton legkiemelkedőbb vitorlás eseménye, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A táv mintegy 155 kilométer, amelyet 48 órán belül kell megtenni a hatszáz hajóból álló mezőnynek. Az idei 47. Kékszalag Nagydíj rajtja 2015. július 2-án, csütörtökön 9.00 órakor lesz Balatonfüreden.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyitottbalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr367573140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása